در هنگام اجرای قالب بندی برای ساخت انواع مختلف سازه‌های بتنی، به منظور اتصال پنل‌های قالب فلزی به یکدیگر و بتن ریزی در مراحل مختلف پروژه باید از اتصالات و تجهیزات قالب بندی استفاده کرد.

از جمله اتصالات قالب‌بندی می‌توان به پین و گوه، انواع بولت، گیره متوسط و بلند، واشرها، مهره خروسکی و … اشاره کرد.

در اجرای انواع قالب‌های مدولار و خاص بتن استفاده از این متعلقات لازم و ضروری است.

شرکت ما با به کارگیری ماشین آلات به روز و نیروی انسانی ماهر، تمامی این متعلقات را با کیفیت بالا در کارخانه خود تولید می‌کند.

در ادامه به منظور آشنایی بیشتر شما به توضیحی در ارتباط با هر یک از این اتصالات پرداخته‌ایم. توضیح متعلقاتی دیگر هم‌چون: انواع بلت، براکت قالب بندی و سکوی بتن ریزی را در دیگر مقالات ما مطالعه بفرمایید.

پین و گوه بعنوان مهمترین تجهیزات و اتصالات قالب بندی
از اصلی‌ترین اتصالات قالب بندی پین و گوه است. از پین و گوه برای متصل کردن پنل‌های قالب بتن استفاده می‌شود. گوه (Wedge) یک ابزار ساده و مثلثی شکل است که برای نگهداری دو جسم و اتصال آن‌ها به یکدیگر استفاده می‌شود.

پین و گوه

 

اتصال پین و گوه به صورت نر و مادگی است. برای ساخت این محصول از ورق فولاد استفاده می‌گردد. در کارخانه مما پین و گوه از بهترین ورق فولاد با ضخامت 4 میلیمتر تولید می‌شود. گوه‌های نرو ماده دارای پوشش گالوانیزه هستند.

در تصویر زیر کاربرد پین و گوه در اتصال پنل‌ها به خوبی مشخص است. قالب فلزی بتن

اتصالات پین و گوه

نحوه اتصال دو پنل قالب بتن با استفاده از پین و گوه

قالب بتن

برای هر متر مربع قالب حدود 8 جفت پین و گوه به کار می‌رود. محاسبه قیمت به صورت کیلویی انجام می‌شود، که هر واحد دارای وزن 0/4 گرم است.

گوه و پین

پین و گوه با پوشش گالوانیزه

مزایا استفاده از پین و گوه

مقرون به صرفه است زیرا نسبت به سایر اتصالات هزینه پایین‌تری دارد.

ابزار پین و گوه ساده و سریع است و نحوه استفاده از این اتصالات در قالب بندی به راحتی قابل آموزش به کارگران است.

مهره خروسکی

از مهره خروسکی (wings nuts) جهت اتصال واشر به پشت بند استفاده می‌گردد.

مهره خروسکی با نام مهره بلت نیز شناخته می‌شود. جنس آن از داکتیل یا همان چدن نشکن است. به روش ریخته‌گری نیز تولید می‌شود. به علت جنسی که این قطعه دارد در برابر زنگ زدگی و رطوبت می‌تواند مقاوم باشد. مهره خروسکی دارای دو زائده در دو سمت خود است. که این زائده‌ها با عث پیچ شدن راحت مهره می‌شوند. تجهیزات قالب بتن

نحوه استفاده از مهره خروسکی

جک سقفی

ابتدا بولت از سوراخ موجود بر روی قالب عبور کرده و توسط مهره و واشر تخت از دو طرف قالب مهار می‌شود. آلیاژ مهره خروسکی از چدن نشکن است پس می‌تواند به خوبی فشار حاصل از بتن ریزی را تحمل کند.

در دیوارهای دو طرفه برای این که دیوار هنگام بتن ریزی از هم باز نشود، بولتی به صورت افقی از هر دو قالب رد می‌شود. مهره خروسکی سر بولت پیچ می‌شود و پشت واشر تخت قرار می‌گیرد. از دیگر کاربردهای مهره اتصال سولجر توسط بلت عصایی به پنل دیوار است.

مهره خروسکی از جنس چدن نشکن

کلمپس (بست قورباغه‌ای)
برای ایجاد یک اتصال پایدار‌تر در قالب بندی به‌جای پین و گوه از بست فولادی کلمپس (clamps) استفاده می‌شود. بست قورباغه‌ای به روش ریخته‌گری تولید می‌گردد.

هنگامی که قرار است از تعدادی قالب مدولار در کنار هم به دفعات استفاده شود بهتر است بست قورباغه‌ای برای اتصال بکار رود.

مقاومت کلمپس به دلیل جنس آن (چدن نشکن) بسیار بالا است.

بست قورباغه‌ای

بست قورباغه‌ای از جنس چدن نشکن

سولجر

سولجر جایگزین لوله‌ پشت بند عمودی است. با استفاده از سولجر می‌توان قطعات بزرگی از قالب‌ها را مونتاژ کرد و با استفاده از جرثقیل جابه جا نمود.

با سولجر می‌توان پنل‌های یکپارچه ایجاد کرد. به همین دلیل در اجرای سازه‌ها سنگین و مرتفع پرکاربرد است. مونتاژ و دمونتاژ پنل‌ها برای بتن ریزی یک مرحله تکراری بسیار زمان بر خواهد بود. سولجر در این مورد می‌تواند یک گزینه مناسب باشد. وزن قالب بتن

با توجه به متن بالا از مزایای سولجر می‌توان به موارد زیز اشاره کرد:

افزایش سرعت قالب بندی
صرفه جویی در زمان
کاهش قابل توجه استهلاک پنل‌های کوچک
هزینه دستمزد کارگران کاهش می‌یابد.
سولجر

سولجر قالب بندی
سولجر از متعلقات قالب بندی بتن
گیره متوسط
برای اتصال لوله پشت بند به قالب از گیره متوسط استفاده می‌شود. این گیره دو قالب مدولار کنار هم به همراه لوله را به یکدیگر متصل می‌کند.

گیره کوتاه

گیره متوسط از اتصلات قالب بندی
گیره متوسظ، لوله و دو پانل مجاور هم را به طور همزمان و محکم نگه می‌دارد. که در اثر حمل و نقل قالب به صورت یکپارچه این قطعات از هم جدا نشوند.

استفاده از گیره متوسط در دیوار یک طرفه ساده را مثال می‌زنیم. در ابتدا پنل‌های یک ردیف با استفاده از پین و گوه متصل می‌شوند. لوله داربستی پنل‌ها را در یک راستا قرار می‌دهد. هم‌چنین مقاومت پنل‌ها را در مقابل فشار جانبی بتن افزایش می‌دهد. این لوله‌ها با گیره متوسط به پنل‌ها متصل می‌شوند. محاسبه قیمت گیره‌ها به صورت کیلویی بوده و هر واحد گیره متوسط دارای وزن 0.52 کیلوگرم است.

گیره قالب بندی

اتصال لوله پشت بند توسط گیره متوسط
گیره متوسط قالب بتن
گیره متوسط جهت اتصال لوله به قالب

گیره بلند

در مواقعی در قالب بندی به جای لوله داربستی (به عنوان پشت بند افقی) از ناودانی یا قوطی استفاده می‌شود. که جهت اتصال قالب به پشت قالب به پشت بند افقی از گیره بلند استفاده می‌شود.

یکی از موارد استفاده گیره بلند اتصال قالب به لوله داربستی به عنوان پشت بند عمودی است.

در ضمن، می‌توان به‌جای لوله داربستی از قوطی یا ناودانی استفاده کرد که با گیره بلند قابل اتصال است.

گیره لوله به لوله

گیره لوله به لوله جهت اتصال دو لوله عمود بر هم بکار می‌رود. بیشترین کاربرد این قطعه در اتصال قیدهای لوله‌ای در قالب بندی ستون است.

گیره لوله به لوله

گیره لوله به لوله جهت اتصال دو لوله عمود بر هم
واشر تخت (واشر کاس)
جهت مهار بولت در پشت سولجر استفاده می‌شود. این قطعه مربعی شکل همراه با مهره خروسکی برای اتصال سولجر به قالب فلزی کاربرد دارد. می‌توان گفت واشر کاس با ایجاد سطح اتکای زیاد و توزیع نیرو از لهیدگی موضعی جلوگیری می‌کند. به همین علت این قطعه باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد تا بتواند فشار بالا را تحمل کند.

واشر تخت

جهت مهار بلت پشت سولجر

قالب بتن خاص

واشر دو لوله

جهت مهار بولت در مواقعی که به جای سولجر از دو لوله جهت پشت بند قالب استفاده می‌شود. بولت از میان واشر عبور می‌کند. مهره خروسکی نیز از پشت واشر پیچ می‌شود.

واشر دو لوله

جهت مهار بلت در هنگامی که از دو لوله پشتبند استفاده می‌شود

 

پین فنر دار

این پین جهت اتصال کفشک به بازوهای جک شاقول کننده مصرف می‌شود.

پین فنر دار

پین فنردار از اتصالات قالب بندی

نبشی صفر چیست؟

این قطعه همانند کنج‌های بیرونی جهت اتصال دو قالب عمود برهم بکار می‌رود. البته در این حالت سطح خارجی بتن به صورت تیز خواهد بود.

بیشترین کاربرد این قطعه اتصال قالب‌های آویز به پوتر در قالب بندی تیرهای بتنی است.

 

فیلر

فیلرها در مقاطع مختلف قابل و سفارش و ساخت هستند.

کاربرد فیلر در سیستم قالب بندی:ّ

برای پوشش فواصلی که با استفاده از قالب های بتن استاندارد امکان پذیر نیست.
در فضای محدود قالب بندی که امکان باز شدن قالب‌ها و جود ندارد استفاده از فیلر ضروری است.
فیلر قالب بندی
کاربرد فیلر در قالب بندی بتن

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *