داربست مدولار چیست؟

داربست مدولار به انواع داربست هایی مثلثی،چکشی و به صورت کلی انواع داربست های زیر بتن گفته می شود. اجزای این داربست ها از قبل طراحی شده است و تنها باید آن ها را به هم متصل کرد.کاربرد این داربست تنها به ساختمان‌سازی محدود نمی‌شود و همه‌کاره بودن آن باعث شده که در صنعت (به خصوص نفت و پتروشیمی) نیز کاربرد داشته باشد. اگر شما هم قصد دارید از این داربست استفاده کنید ولی اطلاعات چندانی در مورد آن ندارید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

 

داربست سنتی

داربست سنتی با اتصال لوله های فلزی به قطر ۵ سانتی متر در طول های مختلف ساخته می‌شود. این نوع داربست متداولترین نوع داربست بندی و کفراژ بندی در صنعت ساختمان است اما نسبت به دیگر انواع داربست مانند داربست‌های مدولار مثلثی یا ستاره‌ای ایمنی کافی ندارد.

 

داربست مدولار مثلثی

اگر می‌خواهید بدانید داربست مدولار چیست؟ لازم است درباره داربست‌های مدولار مثلثی هم یکمی مطالعه کنید چرا که این نوع داربست هم یکی از انواع داربست‌های مدولار است. داربست‌های مثلثی همانطور که از نامشان مشخص است, از فریم های مثلثی تشکیل شده‌اند که به صورت نر و ماده به یکدیگر متصل می شوند و در داربست بندی جهت زیرسازی دال ها تیر ها و سقف های مرتفع و همچنین سازه های سنگین همانند پل‌ها استفاده می شود. و این مهم به این خاطر است که داربست مدولار مثلثی به دلیل دارا بودن عضو مورب دارای توان باربری بالایی است.

نقش کلیدی داربست‌ مثلثی در صنایع سنگین نظیر کشتی سازی هواپیماسازی صنایع نظامی ماشین آلات و قطعات عظیم صنعتی و نیز در نصب تجهیزات پالایشگاهی نیروگاه‌ها, سیلوها, برج ها و صنعت ساختمان غیر قابل انکار است. طراحان و محققان بزرگی که در زمینه طراحی سازه‌های بزرگ فعالیت می‌کنند پس از چندین دهه تحقیق و بررسی نقاط ضعف عملکردی داربست های فلزی سنتی توانسته اند بسیاری از کاستی های آن را به تدریج بر طرف کرده و سیستم های کارآمد و پیشرفته تری را جایگزین داربست‌های سنتی کنند. از میان این سیستم ها می‌توان داربست مدولار مثلثی, داربست مدولار چکشی و داربست مدولار ستاره‌ای را به عنوان ساده ترین و رایج ترین این سیستم‌های پیشرفته معرفی کرد.

این نوع داربست تشکیل شده از فریم‌های مثلثی با ارتفاع ۵۰ و ۷۵ و ۱۰۰ سانتی متر است که برای نصب راحت‌تر به صورت نری و مادگی مونتاژ می‌شوند. از مزایای این داربست‌ها این است که برای نصب داربست هیچگونه نیازی به مهارت و تخصص نیست و عملیات مونتاژ این به سهولت انجام می گیرد. داربست های مثلثی بنا بر نحوه آرایش باربری توان تحمل وزن ۳ الی ۱۴ هزار کیلوگرم بر متر مربع را دارند.

توجه به استحکام سطح زمین و سفت بودن آن برای استفاده از داربست مثلثی بسیار ضروری‌ست. اگر استحکام زمین مناسب نباشد ممکن است پس از انجام بتن ریزی، به دلیل وزن زیاد بتن, پایه های داربست مثلثی در زمین فرو رود. برای پیشگیری از فرو رفتن داربست در زمین لازم است در زیر پایه های داربست، تخته های زیر پایی قرار دهید.

داربست مثلثی را می توانید از شرکت‌ها یا اشخاصی که در کار نصب و اجاره داربست فلزی فعالیت هستند، اجاره و یا خریداری کنید.

از این مدل داربست در بخش های بالایی ساختمان که قابل دسترسی نیستند استفاده می‌شود به همین دلیل این نوع داربست نقش تاثیر گذاری در صنعت ساخت و ساز دارد.

اگر قرار باشد برخی از مزایای استفاده از داربست‌های مثلثی را نام ببریم می توانیم به عنوان مثال به نحوه اتصال اجزای تشکیل دهنده این داربست‌ها اشاره کنیم. برای متصل کردن اجزای داربست مثلثی نیازی به استفاده از آچار های متنوع و سنگین نیست, طراحی اجزای داربست به گونه ای‌ست که نیازی به افراد حرفه ای برای باز و بسته کردن آن نباشد و نصب و سر هم سازی و باز و بسته کردن آن ها به راحتی توسط کارگران ساده انجام شود که همین امر به سادگی هزینه‌های نصب داربست شما را تا حد بسیاری کاهش می‌دهد. همچنین برای حمل و نقل این داربست به باربری زیاد نیاز ندارید. سرعت نصب شدن و بهبود روند ساخت و ساز از دیگر مزایای استفاده از این نوع داربست است.

 

داربست مدولار چکشی

همانطور که برای رسیدن به جواب سوال داربست مدولار چیست؟ باید درباره داربست‌های مثلثی مطالعه می‌کردید لازم است تا جای امکان با داربست‌های مدولار چکشی هم آشنا شوید. داربست مدولار چکشی نیز همانند داربست مدولار مثلثی از پایه های قائم و مهار های افقی در اندازه های مختلف تشکیل شده و اعضای قائم این داربست در طول های ۱ , ۱٫۵ , ۲ , ۲٫۵ , ۳ متر تولید می شود و با قرار دادن سر جکهای قابل رگلاژ در قسمت بالایی و پایه جک های قابل رگلاژ در قسمت پایینی برای هر ارتفاع و اختلاف ترازی قابل تنظیم هستند. اتصال مهارهای افقی بر پایه‌های داربست به سادگی و با ضربه چکش امکان‌پذیر است و اتصال پایه های داربست به یکدیگر با مغزی و پین انجام می‌شود.

 

داربست چکشی (ستاره ای)

این نوع داربست که به داربست چکشی ( ستاره ای ) معروف است از پايه‌هاي عمودی و مهارهاي افقي در سایزهاي مختلف تشکیل شده است. پایه های عمودی این داربست در طولهاي ۳، ۲/۵، ۱/۵ و ۱ متر توليد شده و همانند دیگر داربست‌های مدولار با قرار دادن پیچ‌های تنظیم در قسمت بالائي و پايه‌های قابل رگلاژ در قسمت پائين براي هر ارتفاع و اختلاف ترازي قابل تنظيم هستند. همچنین نصب مهارهاي افقي بر پايه‌هاي داربست به سادگي و با ضربه چكش امكان‌پذير است و اتصال پايه‌هاي داربست به يكديگر با مغزي و پين انجام میگردد.

برخی از مزایای سیستم داربست بندی چکشی (ستاره‌ای):

1) قابل استفاده در کفراژ بندی سقفهای قوسی و غیرهمسطح
2) سهولت در جابجایی و انتقال آن به دلیل سبک بودن قطعات
3) عدم نیاز به نیروی کار ماهر و مونتاژ قطعات توسط کارگر ساده
4) قابـل استفاده در نمای ساختمانها و یا تأسیسات پالایشگاهی و …
5) قابـل توسـعه در ارتفاع بالا بـدون محدودیت و نیاز به مهار بندی
6) سـرعت و سهولت در باز و بسـته شـدن و عـدم نیـاز بـه آچار جهت بسـتن اتصالات
7) توان باربری بالا در کفراژ بندی دالهای بتنی

همچنین لازم به دکر است که داربست چکشی ستاره ای نقاط مشترک و تفاوت هایی با داربست های چکشی کاسه‌ای دارد. سرعت مونتاژ در این داربست‌ها بسیار نسبت به دیگر انواع دیگر داربست بسیار بالاست ولی از نظر تعادل مانند داربست مثلثی نیست و همین امر باعث گردیده تا از نظر ایمنی و کاربری با وجود ساختار مشابه کاربرد کمتری داشته باشد.

 

داربست چکشی (کاسه ای)

اين نوع داربست هم همانند داربست ستاره‌ای از پايه‌هاي قائم و مهارهاي افقيتشكيل شده است. پایه های اين نوع داربست در طولهاي ۳ ، ۲/۴ ، ۱/۸ ، ۱/۲ ، ۰/۶ متر توليد مي‌شوند و با قرار دادن سرجك‌هاي قابل رگلاژ در قسمت بالائي و پايه جكهاي قابل رگلاژ در قسمت پائين برای ارتفاع‌ها و اختلاف ترازهای مختلف قابل تنظيم هستند. نصب مهارهاي افقي بر پايه‌هاي داربست هم به سادگي و تنها با ضربه چكش امكان‌پذير است و دقیقا به همین دلیل است که به این نوع داربست چکشی می‌گویند چرا که به هیچ نوع آچاری برای نصب نیاز نیست, همچنین اتصال پايه‌هاي داربست به يكديگر با مغزي و پين انجام می‌شوند.

1) سهولت و سرعت در باز و بسته شدن و عدم نياز به آچار جهت بستن اتصالات
2) قابل توسعه در پلان و در ارتفاع بدون محدوديت و عدم نياز به مهاربندي در ارتفاع‌هاي زياد
3) استفاده در داربست‌بندي نماي ساختمان‌ها و يا تأسيسات پالايشگاهي و غيره
4) عدم نياز به كارگر ماهر داربست بند و مونتاژ قطعات توسط كارگر ساده
5) سهولت در جابجايي و انتقال آن به دليل سبك بودن قطعات
6) قابل استفاده در كفراژبندي سقفهاي قوسي و غير همسطح

 

مزایای داربست مدولار چیست؟

داربست های مدولار یکی از انواع تجهیزات مهم در حمل بارهای سنگین و حجیم است. این ابزار توسط بسیاری از صنایع و سازمان‌ها برای حمل بارهای سنگین از جمله قطعات خودرو، ماشین آلات صنعتی، سازه‌های فلزی و ساختمانی، استفاده می‌شود. در این مقاله، به مزایای استفاده از داربست در مقایسه با روش‌های دیگر حمل بار، بررسی می‌شود.

۱. پایداری و ایمنی

داربست به دلیل ساختار محکم و پایدار، از پایداری بیشتری برخوردار است. این ابزار در مقابل فشار بالا و حمل بارهای سنگین، مقاومت بیشتری دارد و به راحتی از بین نمی‌روند. همچنین، داربست‌ها به دلیل ساختارشان، از ایمنی بیشتری برخوردارند. در حالی که در روش‌های دیگر حمل بار مانند جک، خطر افتادن بار و آسیب‌رساندن به کاربران، وجود دارد.

۲. سرعت بیشتر

در مقایسه با روش‌های دیگر حمل بار، استفاده از داربست‌ها سرعت بیشتری را به کاربران ارائه می‌دهد. با استفاده از داربست، بار را به راحتی می‌توانید بلند کنید و به مقصد ببرید، در حالی که با استفاده از روش‌های دیگر مانند جک، زمان بیشتری برایند.

 

۳. هزینه کمتر

استفاده از داربست در مقایسه با روش‌ های دیگر حمل بار، هزینه کمتری دارد. داربست‌ها به دلیل ساختار ساده‌تر خود، هزینه کمتری دارند و برای شرایطی که نیاز به حمل بارهای سنگین دارید، گزینه اقتصادی‌تری هستند. علاوه بر این، داربست‌ها نیاز به تعویض قطعات کمتری دارند و در نتیجه نگهداری و تعمیر آن‌ها، هزینه کمتری را برای کاربران به همراه دارد.

 

۴. سهولت استفاده

استفاده از داربست‌ها بسیار ساده و آسان است و نیازی به مهارت خاصی برای استفاده از آن‌ها نیست. تنها کافی است داربست را به بار مورد نظر بچسبانید و سپس با استفاده از دستگیره، آن را بالا بکشید. در مقابل، استفاده از روش‌های دیگر حمل بار مانند جک، به دلیل ساختار پیچیده‌تر، نیاز به آموزش و مهارت بیشتری دارد. همچنین، به دلیل ساختار پیچیده‌تر، احتمال تعمیر و نگهداری بیشتری را نیز به همراه دارد.

 

۵. انعطاف پذیری بالا

داربست‌ها به دلیل ساختارشان، انعطاف پذیری بالایی دارند و قابلیت تنظیم ارتفاع را به کاربران ارائه می‌دهند. این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد که بار را به ارتفاع مورد نظر خود بلند کنند و به مقصد ببرند. همچنین، داربست‌ها به دلیل ساختارشان، به راحتی قابل تنظیم هستند و می‌توانید آن‌ها را برای حمل بارهای با ابعاد مختلف استفاده کنید.

 

طول عمر داربست ها

به طور کلی داربست های مدولار دارای طول عمر بسیار طولانی می باشند که با بکارگیری درست و جابجایی و استفاده صحیح از آنها در بخش های مختلف این مدت زمان افزایش می یابد اما یکی از دلایلی که امروزه میتواند در طول عمر انواع داربست ها تاثیر گذار باشد کیفیت ساخت و استفاده از مواد اولیه مرغوب با ضخامت بالا می باشد که در صورت وجود نداشتن این موارد پس از استفاده چندین باره به علت وجود فشار های بسیار زیاد موجب ایجاد ترک در بدنه و پایه های داربست می گردد از این رو توصیه می شود به دلیل استفاده از اسکافلد ها در پروژه های وسیع و سنگین مانند پل و تونل ها قبل از خرید کیفیت و نحوه تولید داربست ها را بررسی کنید.

 

قیمت داربست مدولار

داربست یا نگهدارنده های مدولار یکی از انواع متلقات قالب بندی می باشند که امروزه قیمت آنها به قسمت های مختلفی تقسیم می شود این تقسیم بندی ها شامل متریال و جنس داربست ها، نحوه تولید و اتصال اجزای داربست به یکدیگر، ضخامت آلیاژ و شرکت سازنده است که در تعیین قیمت داربست ها نقش مهمی دارد همچنین وجود پایداری و استقامت بالا نیز میتواند در این راه تعیین کننده باشد برای دریافت اطلاعات بیشتر و خرید انواع داربست های مدولار با ما در تماس باشید تا شما را در این راه به بهترین شکل ممکن یاری فرماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *