داربست مدولار چیست؟
داربست مدولار، یک نوع داربست فلزی است که در اندازههای مختلفی وجود دارند. انواع داربست مدولار مدل های متفاوتی هستند و به صورتی مجزا بسته میشود. بصورت کلی، داربستهای مدولار، محکمتر و ایمنتر از داربستهای معمولی یا سنتی هستند. به داربست مدولار، نامهای دیگری هم چون « داربست امگا » یا « اسکافلد » هم گفته میشود . منظور از داربست مدولار ، داربستهای فلزی است که میتوان آنها را برای هر ارتفاعی از سازه به هم متصل کرد . کارگران و صنعتگران ساختمانسازی، برای اجرا و قالب بندی و بتن ریزی بخشهای مرتفع ساختمان ، روی این داربست میایستند. ایمنی اولین و مهمترین اصل برای کاربری انواع داربست مدولار است. چراکه اگر به هر دلیلی، این داربستها از ایمنی کافی برخوردار نباشند، خطرات جانی آن بسیار بیشتر ار خطرات مالی است!
[toggle title=”
ادامه مطلب” color=”white”]
داربستهای مدولار چه ویژگیهای قابل توجهی دارند؟
داربستهای مدولار به نسبت نمونههای قدیمی داربست، دارای ویژگیهای برتری هستند. ویژگیهایی که آن را به نسبت دیگر داربستها در سطح بالاتری قرار میدهد. از جمله این ویژگیها میتوان موارد زیر را نام برد:
- سرعت بالای نصب در هر اندازه
- عدم نیاز به آچار در اجرای آنها
- باربریهای بالا در کفراژبندی دال بتنی
- عدم نیاز به نیروی حرفهای برای مونتاژ و دمونتاژ
- قابلیت توسعه در حین کار
- حمل آسان به دلیل وطن سبک داربستها
- قابل استفاده برای ارتقاعات بسیار بلند سازهها
- قابل اجرا در سطوح شیبدار و غیرمسطح
با توجه به این ویژگیها، میتوان به کاربردی بودن داربست مدولار پی برد. بنابراین شما نیز برای تضمین بیشتر امنیت تکنسینهای خود و اجرای سبک و راحت پروژهها میتوانید از این نوع داربستها بهره بگیرد.
داربست مدولار ساختمانی
از داربستهای مدولار برای اجرای سازههای مختلفی استفاده میشود. مثلا ، از این نوع داربست برای شورینگ و کفراژبندی دال، تیر و کفسازی پلها استفاده میشود. داربست مدولار چکشی یا مثلثی بهجای جک سقفی صلیب دار یا ساده نیز استفاده کرد . زیرا هم بار بیشتری را میتواند تحمل کند و هم گسترش پذیری بیشتری دارد. در حالت کلی، کاربرد داربست مدولار ساختمانی از دیگر نمونههای آن بیشتر است. مزایای شورینگ و داربست مدولار ساختمانی در زیر ذکر شده است :
داربست مدولار به دلیل اتصال درونی و استفاده از سکوهای محافظ از امنیت بالایی برخوردار است. به طوری که در اجرای آن، دیگر نیازی به تخته و محافظ دندهای نیست.
به راحتی و از روی یک نقشه شورینگ قالب بندی می توان سیستم داربست بندی مدولار را باز و بسته کرد. در واقع صاحبان ساختمانها، بدون کمک گرفتن از افراد ماهر هم میتوانند خود داربست مدولار را روی سازه خود نصب نمایند. برچیدن و دمونتاژ کردن آن نیز به آسانی و بدون دانش تخصصی قابل انجام است.
داربست مدولار را میتوان هم در فضاهای کوچک و شلوغ و فاضاهای بزرگ و مرتفع اجرا کرد. پیمانکاران ساختمان جهت شورینگ و قالب بندی سقف و عرشه پل از انواع داربست فلزی مدولار استفاده می کنند . نقاشان ساختمان، کارگران ساختمانی، مهندسین، معماران، نجارها، بناها و حتی بازرسان ساختمانی نیز از سیستم داربست بندی استفاده می کنند .
با توجه به مزایای نامبرده، داربست فلزی مدولار جایگاه خود را در ین مصالح ساختمانی پیداکرده است. دیگر استفاده از داربستهای غیر ایمن و سنتی توصیه نمیشود. بلکه داربستهای مدولار میتوانند جایگزین مناسبی برای داربستهای قدیمی باشند.
انواع داربست مدولار
گفتیم که داربست مدولار، انواع مختلفی دارد. هر مدل آن برای نوع خاصی از سازهها مناسب است. برخی از آنها برای سازههای بزرگ بتنی و برخی هم برای محیطهای مسکونی مناسبتر است. اگر بخواهیم بهصورت کلی، انواع داربست فلزی مدولار را مورد بررسی قرار دهیم، از جمله انواع داربست مدولار میتوان موارد زیر را نام برد:
داربست مدولار مثلثی، از فریمهای مثلثی تشکیل شده است. اسکافولد مثلثی نیز به این نوع داربست گفته می شود ، از نظر اتصال، راحتترین نوع اتصال را دارد که بدون نیروی متخصص هم انجام میشود. عرض فریمهای این داربست 120 سانتیمتر و ارتفاع آنها هم در اندازههای 50، 75 و 100 سانتیمتری موجود است. سرجکهای قابل تنظیم این داربست به شکل U هستند. البته فاصله بین برجهای آن باید برحسب نیروی وارده در پروژه موردنظر انتخاب شود. اسکافلد مثلثی برای پلسازی کاربرد بیشتری دارد. اما برای نماسازی مناسب نیست.
داربست چکشی به کمک ضربههای چکش باز و بسته میشوند. مونتاژ آنها به نسبت مدل قبلی کمی سختتر است. اما باز هم بدون کمک متخصص میتوان آن را اجرا کرد. داربستهای مدولار چکشی از دو ردیف میله تشیکل شدهاند:
- پایه داربست (المانهای عمودی)
پایهها در اندازههای 5/0، 1، 5/1، 2، 5/2 و متر وجود دارند.
- مهار داربست (المانهای افقی)
مهارها در اندازههای 5/0، 75/0، 1، 5/1، 2، 5/2 و 3 3 متری موجود هستند.
پایهها در جهت عمودی به کمک مغزی و پین به هم متصل میشوند. مهارها نیز با اندازههای ثابت تولید شده، پایههای داربست را به وصل میکنند. با توجه به نیروی وارده بر داربست در پروژه سازه، باید اندازه مهارها و فاصله بین آنها را محاسبه کرد. از این مدل از داربستها، بیشتر برای سطوح شیبدار و نماکاری استفاده میشود.
داربست کاپلاک ( فنجانی ) که طول و ابعاد قطعات آن مثل داربست چکشی است . نحوه ی اتصال داربست کاپلاک با استفاده از کاپ ( فنجان ) فلزی که به صورت منظم روی پایه داربست ها جوش شده است می باشد .
داربست مدولار پلکانی ( داربست نما ) ، از داربست مدولار چکشی الهام گرفته شده. با این تفاوت که در داربست مدولار پلکانی، پله و پاگردهایی برای عبور و مرور افراد در نظر گرفته میشود. شیوه اتصال و محاسبه فواصل و اندازه داربست پلکانی نیز دقیقاً مانند داربست مدولار چکشی انجام میشود.
سه نوع داربست مدولار به صورت فوق وجود دارد. شما میتوانید بسته به گسترش پروژه خود، یکی از آنها را برای اجرا روی سازه خود انتخاب نمایید. اما یادتان باشد که محاسبه آنها باید با دقت انجام شود.
قیمت انواع داربست مدولار :
قیمت انواع داربست فلزی ارتباط مستقیم با قیمت آهن آلات و بخصوص قیمت لوله داربستی در بازار آهن دارد . همینطور قیمت هر کیلو لوله داربستی نو امروز ( 1401/09/20 ) حدود 21 هزار تومن است . بنابراین قیمت هر کیلو اسکافلد مثلثی حدود 27 هزار تومن است .
می توان گفت که قیمت داربست مثلثی از قیمت داربست چکشی ارزانتر است . در مقابل قیمت داربست کاپلاک به دلیل نحوه ی ساخت و تولید و کاپ های مخصوص آن از قیمت انواع داربست بندی گران تر است .
برای دریافت لیست انواع داربست بندی و قیمت قالب بتن فلزی مدولار و مشخصات فنی با شماره تلفن زیر تماس حاصل نمایید :
دفتر فروش تهران : 22844339
[/toggle]