قالب لوله بتنی یکی از قالبهای پیش ساخته خاص فلزی میباشد، که تحت عنوان قالب لوله سیمانی نیز در بازار شناخته میشود. این نوع از قالب بتن ها تفاوت چندانی با قالب های گرد منهول ندارند و عمده تفاوت آنها را میتوان متغیر بودن زبانه ها دانست. که در بالا و پایین نصب میشوند و باعث قفل شدن لوله های بتنی درون یکدیگر می شوند. این قالب ها متشکل از دو نیم دایره ای خارجی و سه بخش داخلی به منظور جدا سازی راحت و آسان نری و مادگی بعد از بتن ریزی است که به وسیله آن انواع لوله های بتنی تولید میشود.
مشخصات فنی و کاربرد قالب لوله بتنی
رویه قالب لوله بتنی از ورقی به ضخامت ۳ میلی تولید میشود که این ورق ها ساختار کلی قالب را تشکیل میدهند برای مقاوم سازی و ایجاد استحکام بیشتر در قالب و جلوگیری از خمیدگی آن از پشت بند های در ضخامت ۸ میل استفاد میشود. اصلی ترین کاربرد این قالب ها برای استفاده در سیلاب ها، فاضلاب ها، پروژه های آبیاری و…می باشد و استفاده از آن در هدایت فاظلاب های شهری و صنعتی. بکارگیری برای هدایت آب راه های زیر زمینی میتواند کاربردی باشد.
انواع قالب لوله بتنی و روش تولید آنها
قالب بندی لوله های بتنی به ۳ دسته لوله سیمانی، پایپ جینگ و پیش تنیده تقسیم می شود که روش تولید هر کدام با استفاده از ماشین آلات و قالب بتنی متنوع می باشد. در حالت کلی قالب بندی و ساخت لوله سیمانی به دو دسته قالب بندی و تولید به صورت اتوماتیک (لرزشی و غلتکی) و قالب بندی با استفاده از قالب های فلزی به صورت دستی انجام میشود، که در ساخت آنها از میلگرد نیز برای پایداری بیشتر در ابعاد و سایز های بزرگ استفاده میشود. در ادامه بیشتر به انواع مختلف آنها خواهیم پرداخت.
تولید لوله سیمانی با دستگاه لرزش
یکی از روش های مدرن ساخت لوله های بتنی استفاده از دستگاه های پیشرفته است که ساخت لوله های بتنی را آسان تر کرده است. در این روش ابتدا بتن داخل قیف دستگاه ریخته میشود و بعد به داخل دستگاه بتن مورد نظر هدایت و داخل قالب ها به صورت اتماتیک قرار میگیرد سپس بازوی پرس با قرار گرفتن روی قالب عمل ویبره را روی بتن آغاز میکند بعد از گذشت مدتی کوتاه لوله سیمانی آماده خروج و استفاده میباشد. این روند به صورت اتماتیک با کمترین دخالت عوامل اجرایی در کمال راحتی انجام میشود.
تولید لوله سیمانی با دستگاه غلتکی معلق
همانطور که اشاره کردیم تولید به وسیله این نوع از دستگاه ها که دارای قالب و روند تولید متفاوتی هستند، به صورت تمام اتوماتیک انجام میشود که سهولت در اجرا و تولید لوله های سیمانی را به دنبال دارد. روش تولید لوله بتنی در دستگاه غلتک معلق به این شکل است که قالب به صورت افقی و معلق بر روی میله محرک دستگاه قرار میگیرد و بتن ریزی به داخل آن در حال چرخش از طریق ناودانی انجام میشود. چرخش قالب به دلیل چسبندی بتن به قالب و جدا کردن دانه های درشت آن است که منجر به تولید لوله سیمانی مقاوم میشود.
تولید لوله بتنی با قالب فلزی
یکی از روش های مقرون بصرفه و پرطرفدار تولید لوله های بتنی استفاده از قالب فلزی است. این نوع از قالب ها فلزی معمولی یکی از کم هزینه ترین قالب ها در مقابل دستگاه های اتوماتیک تولید لوله بتنی میباشند، که از ورق های با کیفیت و مستحکم فلزی در ابعاد گوناگونی تولید میگردند. در کنار مقرون بصرفه بودن، روند اجرایی این قالب ها به صورت آسان انجام میگیرد و بعد از اتصال قالب ها به وسیله پین و گوه به یکدیگر، بتن ریزی در داخل قالب ها انجام میشود و پس از شکل گیری آن این روند مجددا تکرار میگردد.
ابعاد و اندازه قالب لوله بتن
قالب خاص لوله بتنی دارای ابعاد و اندازه مختلفی میباشد. این قالب ها در ۵ قطر مختلف۷۰، ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰ و ۱۴۰ سانتی متر در طول ۲ و ۲٫۵ متر ساخته میشوند، که در صورت نیاز این ابعاد و اندازه ها قابل تغییر است و میتوان آنها را به صورت سفارشی در ابعاد و اندازه دلخواه تولید کرد. به دلیل اندازه های مناسب جابجایی این قالب ها بسیار آسان می باشد و سهولت در اجرا را در بر دارند.
قیمت قالب لوله سیمانی
قیمت این قالب ها وابسته به ابعاد و اندازه قالب و طرح مورد نظر برای اجرای پروژه میباشد. که در صورت تولید در ابعاد سفارشی قیمت آن افزایش مییابد. همچنین در صورت استفاده از دستگاه های اتوماتیک تولید لوله بتنی این قیمت چندین برابر بیشتر از قالب های فلزی خواهد بود که این مورد فقط در تولید فراوان لوله سیمانی موثر خواهد بود و در تولید محدود بصرفه نیست.
خرید و سفارش قالب خاص لوله بتنی
در صورت تداخل نداشتن ابعاد و اندازه آماده و تولید شده از این قالبها در پروژه های خاص می بایشست نوع سفارشی آن را مطابق با نیاز های سازه تهیه کنید، که در ابتدا برای این کار نیازمند نقشه دقیقی از ابعاد و اندازه و قطر داخلی لوله بتنی مورد نیاز میباشیم. این کار توسط مجریان پروژه مشخص میگردد و بعد از مشخص شدن طراحی کلی و ابعاد قالب، پیش فاکتوری تحت عنوان وزن تقریبی و قیمت نهایی قالب برای خریدار ارسال میشود و پس از تایید آن تیم باتجربه ما شروع به تولید و مونتاژ قالب با طرح دلخواه شما میکند.